flexile-white-logo

Kompostering

En økende interesse for å resirkulere og ta vare på ressurser, sammen med ønske om å lagre mer karbon i jordsmonnet, gjør at det er interessant å se på kompostering som metode for å ta vare på det som vi har ansett som avfallsprodukt fra gårdsbruk. I Mærepodden denne gangen hører vi Nat Mead fra Sogn jord og hagebruksskole, en nestor inne kompostering i Norge og Rita Backer Natvig, som er ansvarlig for komposteringssatsingen på Mære landbruksskole. Du får tips om å legge an en kompost, hva slags materialer som det er lurt å bruke og hva man skal se etter under selve prosessen.  

Hør episoden fra Mærepodden om kompostering her:

I oktober 2021 arrangerte Mære landbruksskole en fagsamling om kompostering. Vi samlet 15 kompostinteresserte til en fagdag, der vi la opp kompost. og vendte den.  I filmen nedenfor ser du et kort sammendrag fra fagdagen om kompostering. I slutten av filmen ser vi vending av kompost fire uker etter at den ble lagt opp. Det ryker godt, noe som tyder på at komposten er godt i gang med omdanningen. 

7. februar 2023

Se flere prosjekter

Kunsten å lage god kompost

Kunsten å lage god kompost

På gårdsbruket har vi mye organisk avfall f. eks talle, fôrrester og rester fra tomatplantene. Vi ønsker å ta vare på disse restene og gjøre ...